NU10 knap tweede op eerste editie IBY-cup

Elf NU10 spelers reden vanochtend vroeg in de richting van Olsa Brakel naar de eerste editie van de IBY-cup. Een tornooi met 24 topteams waarvan 8 buitenlandse grootmachten.

 

In de groepsfase wachtten het Zweedse Djurgårdens IF en Belgische teams R. Antwerp FC en RFC Seraing. Onze kemphanen nemen een vliegende start tegen Djurgårdens met een 3-0 overwinning. Nadien werd verloren van Antwerp waardoor de laatste wedstrijd tegen Seraing levensbelangrijk werd. Met opnieuw een overwinning gaan onze NU10 door naar de Champions League ronde als één van de beste tweedes.

 

In deze Champions League ronde kregen ze een heerlijke poule voorgeschoteld met Charleroi, Sporting Lissabon en de grootmacht uit Italië Juventus. Starten deden de jongens tegen Juventus en op verdiende wijze winnen ze met 2-0 tegen de veelvuldig Italiaans kampioen. Nadien werd in een moeilijke partij ook Charleroi met 1-0 opzij gezet. Deze resultaten waren al voldoende voor een stek in de grote finale waardoor de wedstrijd tegen Sporting Lissabon eentje werd zonder veel spanning maar waar onze kemphanen een 1-1 gelijkspel uit de brand slepen.

 

In de finale wachtte Brøndby IF. De Deense club speelde al enkele tornooien op Vlaamse bodem dit seizoen met succes. In een vrij fysieke finale weten onze kemphanen een 1-0 voorsprong bij elkaar te voetballen. Brøndby schakelde een versnelling hoger en in hun typische spel wisten ze uiteindelijk nog de partij naar zich toe te trekken. Lichte teleurstelling aan Westelse zijde die snel plaats maakte voor een enorme trotsheid. Goed gewerkt gasten!
#enallemaalsamen

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA